GDE ĆE IM DUŠA? Pronađena živa ženska beba zakopana u zemlji

Autor: Tanjug

Razonoda

15.10.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na severu Indije pronađena je zakopana živa beba, a devojčicu je pronašao seljak koji je iskopavao grob za sopstveno dete, piše BBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Šef lokalne policije Abinandan Sing rekao je da je devojčica stavljena u zemljani ćup i zakopana na dubini od oko 90 centimetara, kao i da je odmah nakon što je otkrivena prebačena u bolnicu, prenosi BBC.

- Dok su kopali grob za nju, na dubini od tri metra, lopata je udarila u zemljani ćup, koji je izvučen. U njemu je ležalo dete. Policija je dete odvela u gradsku bolnicu gde ga leče - objasnio je Sing.


On je dodao da je policija pokrenula istragu o incidentu.



- Pokušavamo da pronađemo roditelje devojčice i verujemo da su oni dali svoj pristanak - rekao je Sing novinarima.

Kako se navodi, žene u Indiji su često socijalno diskriminisane, a devojčice se smatraju finansijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama, pa nije retkost da majke pribegavaju pobačaju u slučaju da nose žensko dete i to nelegalnim sredstvima, a u nekim slučajevima devojčice ubijaju odmah nakon rođenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading