Špijuniranje, škola za špijuniranje: Kod Berlinskog zida otvoren centar za obuku obaveštajne službe!

Autor: zanimljivostidana.com, Republika

Razonoda

16.11.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za obuku obaveštajne službe (špijunska škola) otvoren je nedavno u Berlinu, blizu mesta gde je Berlinski zid ranije delio grad na dva dela...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nemačke obaveštajne agencije otvorile su zajedničku špijunsku školu u srcu Berlina, gradu koji je tokom hladnog rata nazivan "prestonicom špijuna" i koji je još ključna tačka špijunaže.

Špijunska škola nalazi se u novom sedištu strane obaveštajne agencije BND, od milijardu evra (1,1 milijarde dolara), koje je otvoreno početkom ove godine i pruža prostor za 4.000 zaposlenih.


Šefovi stranih i domaćih špijunskih agencija zvanično su otvorili Centar za obuku obaveštajnih službi blizu mesta gde je Berlinski zid jednom presecao grad na dva dela.

Tako su ispunili zahteve nemačkih zakonodavaca da smanje troškove spajanjem njihovih dugogodišnjih odvojenih sredstava za obuku.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zvaničnici navode da novotvorena špijunska škola nudi lekcije iz prikrivenog posmatranja, prava, ispitivanja i informatike. Među praktičnim veštinama koje će studenti naučiti su kako odbiti sajber napade i da osujetiti teroriste.


Novi centar za obuku sadrži radionice i hemijske laboratorije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading