Verovali ili ne! Bananu zalepio selotejpom na zid i zaradiće bogatstvo

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

06.12.2019

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno umetničko delo izloženo u jednoj galeriji u Majami biču prodaje se za čak 120.000 dolara. Sve bi bilo sasvim u redu da ovo delo nije prilično neobično. Radi se o banani zalepljenoj selotejp trakom za zid. Prema podacima objavljenim na sajtu Artnet, dve od tri postavke su prodate i cena sada seže do čak 150.000 dolara.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube/Etv
Bananu zalepio selotejpom na zid i zaradiće bogatstvo

Banana zalepljena debelom selotejp trakom delo je Mauricija Katelana i predstavila ga je u sredu galerija "Perotin". Banana je kupljena u supermarketu u Majamiju i zalepljena je parčetom sive trake. Osnivač galerije Emanuel Perotin rekao je za CNN da su banane simbol globalne trgovine, kao i da se često koriste za potrebe humora.

Potencijalni kupci trebalo bi da znaju da ne postoje instrukcije o tome šta raditi kada banana počne da truli.

Inače, Mauricio Katelan je umetnik koji često izaziva popularnu kulturu. Jedno njegovo delo - wc šolja od 18-karatnog zlata procenjena je na oko 6 miliona dolara. Ukradena je u septembru u Engleskoj.

Uhapšeno je pet osoba, ali šolja još nije nađena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading