Molite se a želje vam nisu uslišene? Evo koju stvar radite pogrešno

Autor:

Razonoda

12.12.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se molite i ne propuštate priliku da se obratite bogu za pomoć kako bi vam ispunio vaše želje. Ali vam se ništa od onoga što želite ne ostvaruje? Pitate se kako je to moguće? Šta ste to toliko zgrešili pa nikako vi da stupite na zelene grane? Odgovor se krije u jednoj osobini duše koja vas sprečava da dobijete ono za čim toliko vapite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kada Bog vidi da smo gordi i nadmeni, On dopušta da se u našem životu pojave iskušenja. On će ih ukloniti tek onda kada vidi da smo se postali ponizni i smireni - kaže sveti Jovan Lestvičnik.

Bog bezgranično voli čoveka. Njemu su vrlo dobro poznati problemi svakoga ko pati i želi pomoći i pre nego što se ka njemu upute molitve.

Budući da je svemoćan, nema teškoće koju Bog ne može prebroditi, osim jedne.

Teškoća s kojom se Bog suočava jeste previliki ponos naših srca koja odbijaju da se oslobde strasti i gordosti.

Bog tuguje jer vidi svoje stvorenje kako pati, a ne može mu ponuditi bilo kakvu pomoć. Ako nešto i ponudi, to će čoveku učiniti štetu, budući da njegov um nije ponizan, krotak i smiren. Šta god da se dogodi čoveku zavisi od toga da li mu je um smiren.

Bog dopušta da čovek pati samo onima kojima je srce ispunjeno strastima, gordošću i nečistim mislima. Iako se čovek trudi da napusti ova osećanja to mu ne polazi za rukom. Jer ove strasti obuzimaju srce i dušu i teško ih se osloboditi. 

Zato se tokom molitve često pogrešno postavljaju ciljevi. Umesto što se traži ono materijalno i opipljivo, jedini cilj molitve treba biti želja za oslobođenjem od taštine i gordosti. Tek tada kada duša postane čista, sve ostalo dolazi kao nagrada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading