Devetogodišnjak se ispisao sa faksa! Belgijsko čudo od deteta ipak neće biti najmlađi diplomac na svetu

Autor:

Razonoda

11.12.2019

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijanac Loran Simons, devetogodišnji dečak koji je privukao pažnju javnosti vešću da je pred diplomiranjem na Tehnološkom univerzitetu u holandskom gradu Ajndhovenu, gde ga je čekalo zvanje inženjera elektronike, okončao je studije nakon što je izbio spor oko datuma njegovog diplomiranja.

RepublikaFoto: youtube.com/AFP News Agency
Loran Simons

Mali Loran, za kojeg svetski mediji ističu da mu je glavna inspiracija srpsko-američki naučnik Nikola Tesla, trebalo je time da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, i to kao najmlađi diplomac kada zameni Amerikanca Majkla Kirnija, koji je stekao fakultetsko zvanje 1994, kada je imao svega deset godina i četiri meseca.

Međutim, početkom ove nedelje holandski univerzitet je Loranu i njegovim roditeljima saopštio da aktuelni plan diplomiranja više nije izvodljiv s obzirom na broj ispita koji mu je ostao do 26. decembra, kada puni deset godina, i da bi diplomu mogao da dobije sredinom 2020. godine. Loranovi roditelji nisu prihvatili ovu ponudu i odmah su sina ispisali sa studija.

- Do prošle nedelje sve je bio u redu, a sada odjednom oni utvrde odlaganje od šest meseci. Čudno je da se sve ovo dešava baš u trenutku kada mi finalizujemo naše planove da Lorana upišemo na doktorske studije na drugom univerzitetu - kazao je dečakov otac Aleksander Simons.

Loran je u ranijim intervjuima tvrdio da posle diplomiranja planira da napravi pauzu, a da onda "malo studira" i medicinu i upiše doktorat kako bi radio na razvoju veštačkih ljudskih organa i na kraju čitavog tela jer mu baba i deda boluju od srčanih bolesti, a on želi da im na taj način pomogne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading