Komšija je "silovao" u snu, ona ga naterala da prizna! Jadnik dobio 4 godine robije, ali to nije sve

Autor: Blic

Razonoda

17.12.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejd Bejli Riks (21) silovao je u snu njen komšija Hejdon Dejvis Peton (23), ali je ona uspela da tajno snimi njegovo priznanje, nakon čega je on uhapšen i osuđen na četiri godine zatvora.

Foto: facebook.com/ade Bailey Reeks
Džejd Bejli Riks

- Probudila sam se i shvatila da sam gola od struka nadole. S užasom sam se okrenula ka čoveku s kojim sam se zabavljala nekoliko nedelja. Nisam se mogla setiti da smo imali seks – da li me je silovao dok sam spavala? – priča Džejd.

Hejdon je sa porodicom živeo vrata do vrata osam godina, kad su počeli da se upoznaju u junu 2017. Džejd je tada radila dva posla, kao frizerka i negovateljica, i živela je sa majkom Kristom i bratom Džordanom. - Upoznala sam Hejdona, savetnika za klijente, preko brata i on me je zasmejavao pa smo počeli da provodimo vreme zajedno, u vožnji ili dugim šetnjama… Jedne večeri u julu 2017. otišla sam u krevet sa bolom u stomaku kad je Hejdon pozvao oko 22.00 i pitao da li može da prespava kod mene jer je zaboravio svoje ključeve. Bila sam umorna i sama pa sam pitala da li ga roditelji mogu pustiti u stan, ali je odgovorio da se ne javljaju na telefon – navodi Džejd.

Ona je pristala da ga pusti jer nije želela da ostane na ulici, ali mu je istakla da se ne oseća dobro i da neće biti seksa. - Nije se bunio pa sam legla u krevet u spavaćici i boksericama i popila tabletu za spavanje – priča Džejd.

Zaspala je pored Hejdona, a kad se sledećeg jutra probudila njene bokserice i spavaćica su nestale i osećala je bol među nogama. Počela je da viče na komšiju, zahtevajući da joj kaže šta je uradio, a on je rekao da je ona to želela. - U suzama sam mu rekla da ode. Kad je otišao sklupčala sam se u krevetu, osećajući se ranjivo i iskorišćeno. Možda smo se zabavljali, ali to mu nije dalo pravo da ima seks sa mnom bez mog pristanka. I dalje u šoku, nisam mogla da kažem svojim prijateljima niti porodici. Uplašila sam se da mi je možda preneo neku polnu bolest ili da sam trudna, ali sam odbacila takve misli – navodi Džejd.

Foto: facebook.com/ade Bailey Reeks
Džejd sa novim dečkom Denom

Ona se takođe zabrinula da joj policija neće verovati, pa je odlučila da iznudi priznanje od svog silovatelja. Nekoliko dana nakon toga poslala mu je poruku u kojoj ga je optužila da ju je silovao. Na njeno iznenađenje on je odgovorio da zna šta je uradio, ali sledećeg dana je njen brat – ne znajući za incident – pustio Hejdona u kuću.

- Bila sam besna, ali umesto da se suočim sa njim odlučila sam da dobijem još jedno priznanje. Sledeće nedelje zamolila sam ga da me poveze kući nakon posla. Pre nego što je stigao pritisnula sam snimanje na telefonu i sela pozadi. Pitala sam ga šta je uradio te noći. On mi je u suzama priznao da me je silovao jer je bio veoma napaljen. Kad me je ostavio kući rekla sam mu da više nikad ne želim da ga vidim – istakla je Džejd.

 

 

U međuvremenu je otišla kod lekara, ali srećom je sve bilo u redu, da bi u avgustu 2017. konačno rekla majci šta se dogodilo i odlučila da ode u policiju kad bude spremna.

- Gledala sam Hejdona kroz prozor ili ga slušala kako se smeje sa prijateljima u svom stanu, kao da se ništa nije dogodilo. Poverila sam se prijateljici koja je pokušala da me razvedi i napravila mi profil na Tinderu. Iako nisam bila zainteresovana, istog meseca počela sam da četujem sa Denom Etkinsonom. Isprva sam bila oprezna, ali nakon nekoliko nedelja ispričala sam mu sve. Zagrlio me je i rekao da nema sumnje da me je Hejdon silovao – navodi Džejd.

To je bilo ono što joj je bilo potrebno da deluje. Uz podršku Dena i svoje majke prijavila je Hejdona policiji u oktobru 2017. - Policajci su mi pružili podršku i uverili me da imam jak slučaj jer sam snimila priznanje – kaže Džejd.

Hejdon je uhapšen u decembru i optužen za silovanje. On se u aprilu ove godine izjasnio krivim za silovanje, pa Džejd nije morala da prilaže dokaz. U maju je osuđen na četiri godine zatvora, stavljen je u registar seksualnog zlostavljanja i dobio je 10-godišnju zabranu prilaska Džejd.

- Iako sam bila razočarana kratkom kaznom ponosna sam na sebe što sam ga prijavila. Sada sam u ljubavi sa Denom i počeli smo da živimo zajedno. Odbijam da dopustim da me definiše ono što mi je Hejdon uradio – ja nisam žrtva, ja sam preživela – zaključila je Džejd.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading