On je najstariji čovek na svetu! Ima 112 godina i kaže da je ovo tajna njegove dugovečnosti

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

12.02.2020

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanac koji voli slatkiše i veruje da je osmeh lekovit Čitetsu Vatanabe postao je danas najstariji čovek na svetu jer ima 112 godina i 344 dana, javio je AP, prenoseći Ginisov podatak svetskih rekorda.

Foto: Tanjug/AP
Čitetsu Vatanabe

Vatanabe je rođen u Nigati, na severu Japana, 1907. godine i dobio je serttifikat da je, za sada, najstariji čovek na svetu. On, inače, živi u domu za stara lica u gradu u kome je rođen.

Do pre deset godina Vatanaba se bavio uzgajanjem bonsaija i učestvovao je na izložbama minijaturnog drveća.

Vatanabe je završio poljoprivrednu školu i potom se preselio na Tajvan, gde je radio na plantaži šećera. Na Tajvanu je živeo 18 godina. Oženio je Mitsue i imali su petoro dece.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
112 godina ima Čitetsu Vatanabe

Posle Drugog svetskog rata Vatanabe se vratio u Nigatu i radio je za lokalnu vlast sve do penzionisanja. U slobodno vreme gajio je voće i povrće na porodičnoj farmi.

Kada su ga pitali u čemu je tajna njegove dugovečnosti, Vatanabe im je preporučio da se nikada ne ljute i da se uvek smeše.

Prethodni rekorder po dužini života takođe je bio Japanac Masazo Nonakas, koji je preminuo prošlog meseca. Najstarija žena je još jedna Japanka Kane Tanaka, koja ima 117 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading