Savremena nauka potvrdila ono na šta je Otac Tadej davno upozoravao!

Autor:

Razonoda

15.02.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Tadej, poznati Srpski duhovnik koji je u svojim proročanstvima i besedama više puta tačno predvideo šta će se desiti i kako će izgledati savremeni svet, još jednom je pokazao koliko je bio ispred svog vremena.

RepublikaFoto: youtube.com/French Vejters
Otac Tadej

Još 1994. godite Otac Tadej je u svom pismu protiv meditacije upozoravao na štetan uticaj ove duhovne prakse.

- Ostavi se meditacije istočnjačkih religija jer su sve prožete magijom, ma koliko ono izgledalo da ima nešto slično sa Pravoslavljem, i ne slušaj laži padših duhova, nego pripadni skrušenim srcem u smirenju pred Gospodom i moli se od srca Gospodu. Čovjek vrlo sporo sazrijeva duhovno jer je okružen mnogim sablaznima sa sviju strana i potrebno mu je dugotrajno iskustvo dok ne sazri i dok ne dođe u krajnje smirenje... - pisao je Tadej apelujući na ljude da se ostave duhovnih praksi koje narušavaju zdravlje.

Skoro trideset godina kasnije, savremena nauka je potvrdila ove proročke reči. Profesor Enc Talizuči, predavač na Univerzitetu u Buneos Airesu, svojim najnovijim istraživanjima potvrdio je štetan uticaj meditacije na mozak.

Profesor Talizuči je sa svojim kolegom Karat Harisom godinama bio zainteresovan za duhovne fenomene i širenje istočnjačkih veština. Ovu dvojicu naučnika je zanimalo kako meditacija utiče na moždane aktivnosti.

Pomoću najsavremenijih tehničkih aparata, vršena su merenja moždane aktivnosti, kao i moždanih elektromagnetnih talasa tokom meditacije. Sumirajući podatke, Talizuči i Haris su zaključili da upražnavanje ove duhovne tehnike vodi do entropije (neuređenosti) moždanih talasa.

- Efekat psihodeličnog delovanja meditativne prakse vodi ka otuđenosti od svakodnevnog stanja svesnosti i budnosti. Zbog ovoga, pretpostavili smo da ova praksa vodi ka prijemu ogromnog broja informacija u svest, što vodi neuređnosti (entropije) moždanje aktivnosti - kaže profesor Talizuči.

Studija koju je sproveo ovaj naučnik objavljena je u uglednom časopisu "Neuroscience", a autori istraživanja zaključuju da je svakodnevno upražnavanje meditacije slično iskustvu uzimanja psihoaktivnih supstanci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading