Da li ste i vi među ljudima koji iz neznanja prave OVU grešku sa kečapom?

Autor: Republika

Razonoda

05.03.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje koje je sproveo "Which?" pokazalo je da samo jedan od pet Britanaca proverava uputstva na proizvodu o tome treba li ga čuvati u frižideru, zbog čega mnogo toga završi na hladnom bez ikakve potrebe. Ukoliko i vi na ovom mestu držite kečap, stručnjaci tvrde da grešite!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U istraživanju su učestvovale 444 osobe.

- Otkrili smo puno zbrke, dezinformacija i loših navika - uključujući i one koje bi mogle ugroziti zdravlje potrošača - zaključili su istraživači misleći na sve one koji nisu u frižideru držali, recimo, jaja i proizvode koja ih sadrže, na primer majonez.

Međutim, kečap, kiseli krastavci (i ostalo ukiseljeno povrće), senf, med, sos od soje, javorov sirup i slični proizvodi mogu stajati na polici u kuhinji bez straha od ugrožavanja zdravlja. Ipak, mnogi ih uprkos tome drže u frižideru zbog neznanja.

U nekim slučajevima ljudi to rade isključivo iz ličnih preferencija (na primer, vole ohlađeni kečap), no ako ste vi među onima koji to rade isključivo iz straha - nemate razloga za brigu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading