Ova kompanija PLAĆA radnicima da daju OTKAZ, ali postoji jedna začkoljica...

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

07.03.2020

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amazon ima rešenje za radnike koji više ne žele da rade u toj kompaniji i to tako što im plati da odu, piše CNBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jednom godišnje, Amazon nudi stalno zaposlenima u distributivnim centrima iznos od maksimalno 5.000 dolara da napuste kompaniju.

Zaposleni na to imaju prava nakon godinu dana rada u firmi, ali oni koji prihvate ponudu nikada više ne mogu da se vrate i rade za Amazon.

- Hoćemo da u Amazonu budu oni koji to zaista žele - saopštila je portparolka Amazona Melani Iciz za CNBC putem imejla, prenosi B92.

- Dugoročno gledano, ostajanje negde gde ne želite da budete nije zdravo ni za radnika ni za samu kompaniju - dodala je ona.

Amazon nudi 2.000 dolara zaposlenima koji su u kompaniji proveli godinu dana, i dodatnih hiljadu za svaku godinu službe, do maksimalnih 5.000 dolara.

Ovaj program, nazvan Pay to Quit, prvi je osmislio prodavac obuće Zappos, koga je Amazon preuzeo 2009. godine. Zappos je samo proširio ponudu na novozaposlene, u okviru prvih nekoliko nedelja rada, a "bonus za odlazak" je određen na hiljadu dolara.

Amazon tvrdi da ne želi da radnici stvarno prihvate ponudu. U stvari, naslov memoranduma glasi "Molimo vas da ne prihvatite ovu ponudu", prema rečima osnivača i izvršnog direktora Džefa Bezosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading