(VIDEO) Tehnika disanja koja vam može spasiti život u slučaju korone, a pomaže i ako niste zaraženi

Autor: Sputnjik, Republika

Razonoda

08.04.2020

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebna tehnika disanja može da spase život ljudima koji dobiju koronavirus a nju je u videu koji se širi društvenim mrežama prikazao engleski lekar.

Doktor Sarfaraz Munši, koji radi u Kraljevskoj bolnici u Romfordu, delu istočnog Londona, prikazao je ovu tehniku zajedno sa svojom koleginicom, šeficom medicinskih sestara Sju Eliot.

Munši je objasnio da se ova tehnika primenjuje na pacijentima koji su na intenzivnoj nezi, ali da može pomoći i onima sa blažim simptomima, te čak i kao prevencija ljudima koji nisu zaraženi.

Engleski lekar objasnio je da se na ovaj način unosi više kiseonika u duboke delove pluća, čime se sprečava njihovo oštećenje i komplikacije opasne po život.

Ovaj video podelila je i poznata engleska književnica Džej Kej Rouling, autorka "Harija Potera", koja je navela da joj je tehnika veoma pomogla u oporavku od koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading