Silikoni joj spasili život! Da ih nije ugradila, ko zna da li bi ovo preživela

Autor: RTS

Razonoda

22.04.2020

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava u Ontariju u Kanadi prošla je bez žrtava i to zahvaljujući silikonskim implantima 30-godišnje žene pogođene metkom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Pacijentkinja je prijavila da je šetala ulicom kada je odjednom osetila oštar bol u levom predelu grudi, a odmah nakon toga videla je krv kako cur - navodi se u izveštaju tima estetskog hirurga Đankarla Makevenjua.

Rentgenski snimak potvrdio je da je u pitanju metak koji se i dalje nalazio u telu i to u desnom delu grudnog zida, pokazujući takođe i polomljena rebro. To je bio trag putanje metka kroz telo, koji je ušao kroz levu dojku i prošao do desnog dela grudnog zida gde se zaustavio.

CT skener pokazao je grudnu kontuziju, ali nikakvu intratorakalnu povredu, iako su brojni znakovi upućivali na to da su oba grudna implanta pogođena metkom.

Hirurzi su otklonili oba oštećena implanta, izvadili projektil, koji je dat policiji, a kasnije je utvrđeno da je u pitanju kalibar 10 milimetara (0,40 inča).

Nakon uspešne operacije, medicinski tim iskoristio je snimke CT skenera zajedno sa kliničkim dokazima da bi rekonstruisao putanju metka kroz ženino telo i implante.

Silikoni koje je imala u grudima spasili su život ovoj ženi!

Prema rečima stručnjaka, metak je prvobitno bio na putanji da prođe direktno kroz grudni zid i verovatno bi pogodio srce, da nije skrenut sa putanje zbog prisustva levog silikonskog implanta.

- Na osnovu mesta ulaska i nakon kliničke evaluacije, utvrđeno je da je levi grudni implant jedina stvar koja je uticala na skretanje metka. Implant prekriva srce i intratorakalnu šupljinu i najverovatnije joj je spasao život - naveli su autori studije objavljene u Plastic Surgery Case Studies.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading