Šokirali se kad su pristali: Proveli 25 dana na moru ne znajući da je u toku pandemija!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

23.04.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par koji je dao otkaz 2017. godine i kupio brod da bi plovio oko sveta bio je potpuno nesvestan pandemije koronavirusa, sve dok nije pokušao da pristane na Karibe, prenosi BBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Elena Maningeti iz Lombardije u Italiji i Rajan Osborn iz Mančestera napustili su Kanarska ostrva krajem februara i planirali da putuju do Svetog Vinsenta, udaljenog skoro 5.000 kilometara.

Oni su svojim porodicama rekli da, dok su na putovanju, ne žele da primaju nikakve loše vesti.

Međutim, kada su prilazili Karibima, rečeno im je da su mnoga ostrva zatvorila svoje granice kako bi zaštitila stanovništvo od Kovid-19 virusa.

Kako su rekli, kada su napustili Kanarska ostrva, bili su svesni virusa u Kini, ali nisu ni pomislili da će on uticati na njihovo putovanje na drugom kraju sveta.

Nakon 25 dana na moru, bez pristupa vestima iz spoljnog sveta jer nisu imali signal na telefonima, u nekoliko luka rečeno im je na ne mogu da pristanu zbog novih ograničenja.

Pošto je Elena italijanska državljanka, vlasti nisu želele da joj dozvole da se iskrca jer znaju kakva je situacija u njenoj rođenoj zemlji.

Kada su najzad stupili u kontak sa spoljnim svetom, Elena je shvatila šta je virus uradio njenom rodnom gradu. Ona je dodala da je njena porodica sigurna, da je provela šest nedelja u karantinu, mada su neki ljudi koje je poznavala godinama izgubili bitku sa ovom bolešću.

Sada se nalaze na ostrvu Sveti Vinsent i ne mogu da nastave putovanje jer su sve granice zatvorene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading