Očajne domaćice! Bogataši u karantinu prvi put sami čistili kuću, pa poručili "šokirani smo"

Autor: Blic

Razonoda

27.04.2020

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus zatvorio je ljude širom sveta u svoje domove, a mnogi bogataši su iz tog razloga postali prisiljeni na život bez pomoći svojih kućnih pomoćnica. Ne tako mali broj njih nije naučio samostalno da obavlja ni neke od najobičnijih kućnih poslova poput kuvanja, pranja posuđa, usisavanja i brisanja prašine, ali karantin je od njih zahtevao usavršavanje tih veština budući da su im pomoćnice otkazale dolaske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako su se snašli u novoj ulozi "domaćice" i jesu li konačno naučili da brinu sami o sebi, otkrili su u ispovestima za Njujork Post.

Dermatolog Kenet Mark radi po 12 sati dnevno i, kako kaže, jednostavno nema vremena za obavljanje kućnih poslova. Zato je još pre 20 godina zaposlio služavku, koja je nakon rođenja njegovog sina počela da radi i kao dadilja, prenosi Indeks.hr.

- Zaista se brine o svemu. Čisti kuću, pazi na dete. Ona je kao menadžerka, čistačica i dadilja, sve u jednoj osobi - rekao je i dodao da je zbog opasnosti od zaraze korona virusom odlučno rekao pomoćnici da za vreme trajanja karntina ne dolazi na posao i da ostane u svojoj kući.

- Nije bilo pošteno tražiti od nje da dolazi na posao. Bilo bi i opasno. Doživeli smo pravi šok kad smo shvatili koliko nam se život promenio. Činim puno više nego što bi u normalnim okolnostima - ispričao je i rekao kako uprkos situaciji pomoćnicu i dalje plaća u punom iznosu.

Kenet nije jedini s takvim "problemima". Doktorka s njujorške Pete avenije nije znala ni gde se baca smeće.

- Otpad inače skuplja moje osoblje. Oni ga negde odnesu. Još uvek ne znam gde - otkrila je.

Supruga bogataša u svojoj je ispovesti otkrila da je karantinu navela njenu ćerku tinejdžerku da neke poslove obavlja prvi put sama.

- Do sada joj je uvek neko pomagao -  rekla je.

Ipak, neki bogataši ne mogu zamisliti život bez pomoćnika čak ni u ovim kriznim situacijama pa sada plaćaju dvostruko svoje zaposlene kako bi živeli s njima. Marta Stjuart američka televizijska zvezda koja se proslavila upravo zbog svog televizijskog programa u kojem je davala savete o domaćinstvu, a izolaciju navodno provodi sa baštovanom, kućnom pomoćnicom i vozačem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading