Dokazano je! Ako ne preterujete, video-igre utiču pozitivno na mentalne sposobnosti!

Autor: novosti.rs

Razonoda

28.05.2020

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se ne preteruje, vreme provedeno ispred računara, uz video-igre, nije izgubljeno, niti ovaj vid aktivnosti na igrača deluje destruktivno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

S obzirom na to da video-igre zahtevaju punu aktivnost igrača i donošenje odluka o postupcima velikom brzinom, dešava se nešto neočekivano. Pokazalo se da video-igre pozitivno utiču na mentalne sposobnosti čak i u ozbiljnim životnim okolnostima, tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Ročesteru, nakon obavljenih istraživanja.

U istraživanju koje su obavili sa više eksperimenata, učestvovale su dve grupe ispitanika. Jednu grupu su uključili u rad sa video-igrama, dok su u drugoj bili samo posmatrači. U jednom obuhvatnom eksperimentu obe grupe su posmatrale skup tačaka na ekranu i odgovarale u kom pravcu se kreće koja tačka. U drugom ogledu određivali su iz kog smera dopire zvuk. Ispostavilo se da su igrači video-igara donosili odluke brže i tačnije.

Na osnovu dobijenih rezultata stručnjaci su zaključili da su video-igrači bolji, jer se radi o situacijama koje se jednom javljaju, a nikada ne ponavljaju, zbog čega u hodu, baš kao i u životu, treba donositi precizne i brze odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading