(VIDEO) PRELEP PRIZOR: Na Marsu otkriven krater pun leda koji bi mogao ljudima da omogući naseljavanje!

Autor: Sputnjik, Republika

Razonoda

04.07.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska svemirska agencija objavila je spektakularni snimak kratera na Marsu koji bi mogao da omogući naseljavanje ljudi i da bude izvor vode za ljudsku koloniju ako se ona ikada oformi na susednoj planeti. Krater Koroljev, ispunjen ledom, snimljen je iz vazduha.

Neverovatni video zapravo je mozaik snimaka površine ovog kratera načinjenih stereo kamerom visoke rezolucije kako bi bio napravljen 3D prikaz, prenosi RT.

Krater Koroljev nalazi se na severnom delu Marsa i ispunjen je ledom tokom cele godine, budući da je prirodna "zamka" koja štiti led od otapanja pošto je dubok oko dva kilometra.

Krater je nazvan po Sergeju Pavloviču Koroljevu, glavnom sovjetskom raketnom inženjeru i konstruktoru svemirskih letelica, koji je poznat i kao „otac ruske svemirske tehnologije“

Zahvaljujući njegovom radu, Sovjetski Savez je u orbitu poslao prvi satelit 1957. godine i Jurija Gagarina u svemir 1961. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading