ALARMANTNO: "GROBLJE BICIKALA" dostiglo veličinu FUDBALSKOG TERENA

Autor: Republika

Razonoda

27.11.2017

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kini vlada sve veća zabrinutost zbog gomilanja odbačenih bicikala za iznajmljivanje, posebno nakon nastanka "goblja za bicikle".

RepublikaFoto: pixabay.com
Najpopularnije prevozno sredstvo

Reč je o hrpi nabacanih bicikala, koja zauzima površinu fudbalskog terena i visoka je toliko da su potrebni kranovi kako biste dosegli vrh.

Samo dva dana nakon što su tri najveće kineske firme za izdavanje bicikala bankrotirale (Mobike, Ofo, Bluegogo), fotograf je fotografisao tzv. groblje na kojem su hiljade odbačenih bicikala.

Neke kompanije "preplavile" su grad biciklima kako bi se osiguralo da bicikli budu svima dostupni. Tako su kompanije privukle milijardu dolara investicija pa samo Šangaj ima 1,5 miliona bicikala za iznajmljivanje. Preteran broj bicikala doveo je i do zakrčenih pločnika kojima pešaci više ne mogu proći.

Bankrot Bluegogo kompanije postavlja niz pitanja o budućnosti ovog pristaništa bicikala u Kini. Javlja se i zabrinutost zbog pojave sve većeg broja bicikala, a sve manje potražnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading