BOLESNIK UMISLIO DA JE ZORO: Hirurg se potpisivao na organe pacijenata pri translataciji!

Autor:

Razonoda

13.01.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski hirurg je priznao da je laserom upisivao svoje incijale na jetrama pacijenata koje je operisao, i zbog toga je kažnjen novčano, pa mora godinu dana da volontira u korist zajednice, javlja AFP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bolesnik se potpisivao bolesnicima

Hirurug Simon Bramal je priznao da je to učinio u dva slučaja pacijentima kojima su transplantirani ovi organi tokom 2013. godine.

- Ono što si uradio je zloupotreba položaja i izdaja poverenja koje su ovi pacijenti imali za vas - rekao je sudija Pol Farer na sudu u Birmingamu. Kažnjen je sa 11.250 eura i jednogodišnjim volontiranjem.

Sudija je pojasnio da su operacije trajale više sati i da je lekar bio pod stresom zbog čega je napravio "pogrešnu procenu".

- Ovo je takva profesionalna arogancija da se graniči s kriminalom. Znam da nije bilo namere da se našteti pacijentima, ali moglo se svašta dogoditi - rekao je sudija.

Drugi hirurg je primetio inicijale veličine nekoliko centimetara na jetri. Bramal je rekao da je to uradio kako bi spustio tenzije u operacionoj sali. Nakon incidenta on je napustio bolnicu i zaposlio se na drugoj lokaciji. Zaključeno je da njegov potez nije uticao na ishod medicinskog tretmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading