(VIDEO) MS 13 je NAJBRUTALNIJA banda na svetu: Pozliće vam kada vidite šta rade ljudima!

Autor: Republika

Razonoda

29.04.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najokrutnija i najopasnija banda na svetu Mara Salvatruča (MS-13), prema procenama Federalnog istražnog biroa, samo u Sjedinjenim Državama ima više od 6.000 članova, a pretpostavlja se da širom sveta za njih radi najmanje 100.000 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovako izgledaju MS 13

Iako su do sada uglavnom ubijali u Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu, njihovo nasilje je sve prisutnije i u SAD. Pri tom su toliko brutalni da se u međuvremenu smatraju najopasnijom bandom u Sjedinjenim Državama.

- MS-13 se razlikuje od svih ostalih uličnih bandi s kojima smo do sada imali posla - kaže Kertis Silva za "Njujork post". On je osnivač građanske inicijative "Anđeli čuvari", koja od 1970-tih godina, prvenstveno u Severnoj Americi, pomaže policiji da zaštiti građane u problematičnim delovima velikih gradova.

- Dobro su organizovani, deluju kao paravojna organizacija i užasno su okrutni - dodaje Silva.

Aprila ove godine u Central Ajslipu na Long Ajlendu (Njujork) nađena su tela četvorica mladića starih 16-20 godina. Nakon što su ih pretukli bejzbol-palicama i iskasapili mačetama, pripadnici bande Mara Salvatruča zakopali su njihove ostatke u parku.

- To je jedno od najvećih i najbrutalnijih masovnih ubistava u okrugu Safolk - rekao je policajac Timoti Sini u svedočenju pred Odborom za unutrašnju bezbednost u Senatu.

Organizacija Mara Salvatruča dobila je ime po zemljoradnicima iz Salvadora koji su se borili u građanskom ratu 1980-1992. U to vreme, banda je u SAD bila naročito aktivna u sirotinjskim četvrtima Los Anđelesa, gde su bežali od građanskog rata. Sredinom 1980-tih proširili su se i na druge američke metropole. Članovi su počinioci seksualnih delikata, krivičnih dela u vezi sa drogom i ubice.

Ubijanje je sastavni deo rituala za prijem u organizaciju. Članovi se regrutuju još kao tinejdžeri i uglavnom ne žive duže od 30 godina - mnogi od njih umiru u uličnim obračunima i sukobima između bandi. I žene mogu da budu primljene, ali uglavnom tek nakon grupnog silovanja, koje se smatra potvrdom da su dovoljno jake da i same postanu članovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading