NEMA SKRIVENIH KANALA u grobnici Tutankamona

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

06.05.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje italijanskih arheologa pokazalo je da u Tutankamonovoj grobnici nema skrivenih komora, objavio je egipatski ministar za starine Mostafa Vaziri.

RepublikaFoto: facebook.com/Discovery Channel UK
Foto: Ilustracija

- Radarski snimci grobnice potvrdili su da nema komora, vrata ili stepenica. To opovrgava teoriju da se unutar ili pokraj Tutankamonove grobnice nalaze prolazi ili prostorije - dodao je Vaziri.

Hina je objavila da je britanski egiptolog Nikolas Rivs ranije rekao da detaljne fotografije i snimci severnog zida grobnice upućuju na postojanje otvora u novu komoru, prenosi N1.

Navodi se da je Rivs sugerisao da bi moglo da se radi o grobnici kraljice Nefertiti, žene Tutankamonovog oca, faraona Akhenatena.

Tutankamon je bio jedan od poslednjih kraljeva iz 18. dinastije. Umro je u 19. godini pod nerazjašnjenim okolnostima. Njegova grobnica otkrivena 1922. jedinstveno je otkriće među faraonskim grobnicama u Dolini kraljeva u Luksoru zbog obilja luksuznih predmeta koji su u njoj pronađeni.

Za razliku od većine drugih grobnica, Tutankamonov grob nije bio opljačkan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading