(VIDEO) DUH MONAHA HARA SOBAMA: Da li biste provirili u najmisteriozniju kuću na svetu?

Autor: blic.rs, Republika

Razonoda

24.05.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska ostrva su puna mračnih i misterioznih mesta na kojima obitavaju duhovi onih koji nisu mogli ili još uvek nisu spremni da se presele na onaj svet.

RepublikaFoto: youtube.com/Ghost Quest
Jeziva kuća

Ipak, titulu najsloženije lokacije kad su u pitanju duhovi, nosi jedna porodična kuća na adresi Ist drajv 30 u Jorkširu. Iza zidina ove kuće, krije se najpoznatija legenda poltergajsta svih vremena - Duh crnog monaha.

U razgovoru sa Goust Kvestom, grupom mladih paranormalnih istražitelja, novinar portala UNILAND pokušao je da sazna objašnjenja kako pristupaju istraživanju terena i kako uopšte dolaze do zaključaka i saznanja.

Legedna o Duhu crnog monaha počinje pričom o njegovim napadima na porodicu Pričard.

Duh po imenu Fred, kako su ga nazvali Pričardovi, počeo je da pravi duhovite smicalice u vidu polivanja mlekom jedne njihove rođake i oponašanja taktova himne tokom egzorcizma. Međutim, posle nekog vremena njegovo ponašanje se promenilo i počeo je da radi sve groznije stvari, kao što je vučenje po stepenicama ćerke Pričardovih, Diane, od čega su joj ostali tragovi na vratu.

RepublikaFoto: youtube.com/Ghost Quest
Ljudi su proterani iz kuće

Diana je takođe u više navrata bila izvučena iz kreveta što je podgrejalo tezu porodice da je njegov bes usmeren na nju. Džo i Džen, njeni otac i majka, tvrdili su da su bili svedoci užasne crne figure obučene u odru monaha kako lleluja iznad njihovog kreveta.

Paranormalni istražitelj Tom Kunif detaljno je istražio slučaj i saznao je da se preko puta njihove kuće nekada nalazilo javno gubilište na kome je još u doba Henrija VIII jedan monah pogubljen na vešalima zbog silovanja mlade devojke, što je porodici pomoglo da otkrije zašto duh najviše napada njihovu ćerku.

Iako su na imanju zabranjena istraživanja i egzorcizmi, radoznali lovci na duhove iz čitavog sveta dolaze ovde u nameri da usnime najpoznatijeg duha Britanije.

RepublikaFoto: youtube.com/Ghost Quest

Kamerman Goust Kvesta je u razgovoru objasnio šta je to tolko zanimljivo u vezi sa ovom kućom i zašto je adresa Ist drajv 30 toliko popularna adresa.

- Ona je neophodna stavka na listi svih istražitelja. Toliko je priča i doživljaja satkano u njoj. Lično, mene najviše fascinira koliko je originalno sagrađena. Kao da je zarobljena u prošlom vremenu, rekao je, a onda se osvrnuo na njihovu pretragu kuće:

- Začuli smo kucanje na vratima. Obišli smo oko vrata, ali ništa nismo pronašli. Bilo je porilično neverovatno. Kreg je na SLS kameri uhvatio nečiju figuru. Kamera koju smo koristili puca milion tačaka u prostoru i bukvalno mapira sve što vidi. U ovom slučaju, zabeležili smo kretanje nogu i to je ubedljivo najbolji snimak koji smo ikada napravili. Takođe, na spratu iznad se čulo škripanje poda kao i kretanje po stepenicama, rekao je.

Budući da niko iz njihovog tima nije duhovni medijum, oni su svoje istraživanje bazirali na dokazima prikupljenim audio i video putem. Ben nije hteo da spekuliše o prirodi najpoznatijeg duha, ali je izjavio da nešto sigurno postoji, i da je evidentno da duh proganja Pričardove, međutim nije želeo da se izjašnjava o njegovim namerama.

Inače, Ben i njegova ekipa su proveli u ovoj zloglasnoj kući dosta vremena, a on sam je, dok su drugi spavali, jedini bio budan i to u periodu od sedam sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading