PRAVI LJUDI ILI HOLOGRAMI? Nećete verovati kako to već funkcioniše!

Autor: alo.rs

Razonoda

23.05.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Novog Zelanda, Jasinda Arden, održala je uvodni govor na otvaranju nacionalnog tehnološkog sajma, nastupivši kao hologram.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neverovatno!

Kako prenosi BBC, premijerka je, kao hologram, na binu izašla u pravoj kombinaciji za priliku na kojoj je, a to je otvaranje nacionalnog sajma tehnike, "Techveek". 

Ovaj sajam je devetodnevni niz događaja, koji će pokazati uspeh u tehnologiji i povezati kompanije iz tog sektora. Pošto nije bila u mogućnosti da prisustvuje otvaranju ovog bitnog sajma, publika je na sceni bila počašćena njenom virtuelnom verzijom. 

Hologrami su do sada, uglavnom bili tema iz naučne fantastike ili su korišćeni u industriji zabave, uglavnom za "povratak" pokojnih slavnih ličnosti u javnost.

Neki od najpoznatijih "povrataka"su: 3D prikaz pokojnog repera Tupak Šakura na koncertu sa Snup Dogom 2012. godine na festivalu "Coachella", Majkl Džekson, sa novom pesmom 2014. godine na dodeli muzičkih nagrada, čuvenog Bilborda, "Billboard Music Awards". Jedno od najpopularnijih primena holograma je i na premijeri, kada se Princeza Leja magično projektuje iz, čuvenog robota  R2-D2 (Artuditu) u originalni film "Star Vars"(Ratovi zvezda).

Iako su organizatori sajma "Techveek" tvrdili da je ovo prvo pojavljivanje bilo kog političkog lidera kao holograma, ipak ih je pretekao sadašnji indijski premijer, Narendra Modi, koji ga je koristio 2014. godine, tokom predizborne kampanje, pri javnim nastupima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading