BIZARAN SRPSKI OBIČAJ: Za prvu bračnu noć devojku u krevet vodi MLADOŽENJIN OTAC!

Autor:

Razonoda

11.06.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o jednom od najčudnijih običaja na Balkanu. Pogledajte o čemu je reč...

RepublikaFoto: pixabay.com
Bizaran s*ksualni običaj

Ovaj bizarni običaj zvao se snohačenje i podrazumevao je odnos između svekra i snaje, koji se javljao zbog nezrelosti ili odsutnosti sina, što je trajalo sve do njegovog punoletstva.

Snohačenje je navodno nasleđeno od Južnih Slovena, a tvrdi se da su ga praktikovale sve klase društva.

Međutim, ovaj običaj nije se “poštovao” samo u Vranjskom kraju, već i u Pomoravlju, gde je pravilo bilo da se oženi maloletni dečak, koji još uvek nije sposoban za odnose s odraslom devojkom.

Nažalost, iz ovakvih veza, često se dešavalo da snaja svekru rodi dete. Bio je rasprostranjen, kako u selima, tako i u planinskim delovima.

Snohačenje niko nije smatrao grehom, pa čak ni mladi muškarci čije su žene spavale s njihovim očevima, jer su i oni ponavljali ovaj običaj kada su odrasli.

Ovaj bizaran običaj je pronašao i svoje mesto u romanu "Nečista krv" Bore Stankovića, gde se govori o deda Velji koji je sa svim svojim snahama snohačio, a one su ostajale trudne s njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading