MISTERIOZNI ASTEROID KRUŽI OKO PLANETE: Naučnici tvrde da nas druga civilizacija UPRAVO posmatra!

Autor: Republika

Razonoda

03.11.2018

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozni međuzvezdani asteroid Oumuamua mogao bi da bude ogromno solarno jezgro koje je poslala druga civilizacija u potrazi za znacima života tvrde astronomi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Oumuamua je stigla u naš Sunčev sistem u oktobru 2017. NASA je uočila neočekivano ubrzanje i pomeranje u putanji otkako je gigantski objekt ušao u unutarašnji krug našeg sistema prošle godine.

Sada jedna studija tvrdi da bi to moglo da bude jezgro koje pokreće svetlost a koju su poslali vanzemaljci. Astronomi sa Harvardskog CfA analizirali su neobičan oblik objekta nalik na cigaretu kao i njegovo nepredvidljivo kretanje.

- S obzirom na veštačko poreklo, jedna mogućnost je da je ‘Oumuamua svetlosno jezgro koje plovi u međuzvezdanom prostoru kao ostatak napredne tehnološke opreme. Alternativni, više egzotični scenario je da je ‘Oumuamua operativna sonda koju je u ka Zemlji namerno poslala druga civilizacija - napisali su. Druga opcija, koja bi objasnila potpuni nedostatak komunikacije i bilo kakvog signala je da je plutajuće telo zapravo deo vazemaljskog svemirskog broda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading