(FOTO) Nasa oduševljena! U oblacima kod Jupitera snimljeno "mitsko stvorenje"!

Autor: blic.rs

Razonoda

15.11.2018

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laboratorija za mlazni pogon američke svemirske agencije NASA objavila je novu fotografiju sa svoje letelice Džuno, koja trenutno kruži oko Jupitera, a ljubitelji astronomije već tvrde da su primetili "mitsko stvorenje" skriveno u oblacima gasnog džina.

Fotografija je  nastala 29. oktobra u 17.00 po istočnom vremenu, kad je “Džuno” bio na svom 16 bliskom prolaskom pored Jupitera, na 7.081 kilometar od džinovske planete.

- Zmajevo oko? Šta vidite u uvirućim oblacima Jupitera - zapitala je Laboratorija na Tviteru, a internet se usijao od komentara korisnika koji su usledili.

- Vidim lignju - naveo je jedan korisnik Tvitera, dok je drugi napisao "Kecalkoatl", odnoseći se na pernato zmijoliko božanstvo antičke srednjoameričke kulture.

Živopisnu fotografiju doterali su naučnici Džerald Ajhštad i Šon Dora, ukazuje Foks njuz.

"Džuno" je lansiran 5 avgusta 2011, a do Jupitera je stigao pet godina kasnije, u julu 2016. Njegova misija će se okončati u julu 2021, a do tada će letelica polako orbitirati oko pete planete od Sunca, prikupljajući podatke kako bi bolje razumeli Jupiterovo poreklo i evoluciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading