GVARDIOLA PROBIO "PANCIR": Nemac ga optužio za neuspeh reprezentacije na Mundijalu

Autor:

Sport

19.11.2018

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši nemački fudbaler Hans-Piter Brigel okrivio je taktiku Pepa Gvardiole za neuspeh Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

RepublikaFoto: youtube.com/MrBeanyMan
Pep Gvardiola

Brigel je okrivio nekadašnjeg trenera Bajern Minhena, a sada Mančester sitija, zbog fudbalske filozofije koju je nametnuo u bavarskom klubu.

Gvardiola je sa Bajernom osvojio tri ligaške titule, dva Kupa, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Brigel veruje da je Pepova filozofija promenila mentalitet nemačkog fudbala jer tamošnji klubovi i igrači sada veruju da moraju da imaju konstantno posed kako bi pobedili. 

- Izgubili smo veoma jednostavan princip, taj da je rezultat bitniji od kontrolisanja igre. Otkad je Gvardiola došao u Bajern nešto se promenilo. Imati veliki posed nije dovoljno da bi se izvukao dobar rezultat, barem ne uvek. Ako pogledamo skoriju istoriji, kao i svetske šampiona Francuze, možemo da zaključimo da je moguće pobediti i ako protivnicima prepustite posed i loptu u nogama - rekao je Brigel za "Repubblica". 

Radilo se o Gvardiolinom mentalitetu ili ne, ekipa koju trenira Joakim Lev prioritizuje posed lopte. Nemačka je imala veći posed u svih šest zvaničnih utakmica 2018. godine, a čak 74 odsto poseda u meču Mundijala protiv Južne Koreje, kada su poraženi sa 2:0 čime su ispali sa SP. 

Nemci su, ujedno, ispali iz Lige nacija A, u kojoj su bili u grupi sa Holandijom i Francuskom, te će se naredne sezone takmičiti u nižem rangu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading