Zaboravite na fudbal koji smo gledali do sada: 50 NOVIH PRAVILA

Autor:

Sport

22.11.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska fudbalska federacija (FIFA) rešila je da promeni čak 50 pravila fudbala, posle kojih će ova igra dobiti bitno drugačije lice.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbalska reprezentacija Srbije

Osnove fudbala, koje postoje više od 100 godina, biće iste, ali će se mnogi detalji promeniti, uključujući i neke koji su tema čestih polemika u svetu sporta.

Jedno od pravila koja će se promeniti je precizno definisanje šta znači nedozvoljena igra rukom i kakve su sankcije za to.

Biće zabranjeno i da protivnički igrači ulaze u živi zid kod slobodnih udaraca, čime su rušili koncepciju odbrane rivalu.

Biće promena i kod penala! Više neće biti "druge šanse", odnosno natrčavanja na odbitak, zbog čega se često dešavalo da igrači pre vremena utrče u šesnaesterac. Sada će biti ili gol ili ništa! Ako izvođač nije postigao gol, lopta će se automatski dodeljivati drugom timu.

Takođe, kada se golmanu vrati lopta nogom u šesnaestercu, više neće biti indirekt ako je dodirne rukom, već penal!

Doskočiće se i timovima koji odugovlače sa izmenama da bi ukrali što više vremena. Ubuduće fudbaler koji napušta igre neće ići do četvrtog sudije, tamo gde njegov saigrači ulazi na teren, već će napustiti "zeleno polje" na najbližem mestu gde mu je aut.

To su samo neka od predloženih pravila koja će se promeniti, a FIFA bi trebalo već u toku dana da odluči koje će predloge prihvatiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading