Zvezda i FSS pred Ustavnim sudom

Autor:

Sport

22.11.2018

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Fudbalski savez Srbije su nedavno započeli pravni spor pred Ustavnim sudom Republike Srbije

RepublikaFoto: Starsport
"Rajko Mitić"

Kako prenosi Telegraf, ne radi se o klasičnoj tužbi, već o inicijativi za ocenu ustavnosti pred pomenutim sudom, koju je pokrenuo klub iz Ljutice Bogdana. Srpski šampion nezadovoljan je jednom od tačaka u pravilniku o transferima, koju na stadionu "Rajko Mitić" smatraju klasičnim "haračem" krovne organizacije.

Tačka u pravilniku koja je ovoga puta "kamen spoticanja" između Zvezde i Fudbalskog saveza Srbije tiče se procenata, koji su klubovi obavezni da uplate na račun Saveza prilikom realizacije transfera.

Radi se o procentima u visini od dva odsto od ukupne visine obeštećenja, koju su klubovi u obavezi da uplate na račun FSS. Crveno-beli su rešili da isteraju pravdu pred Ustavnim sudom, koji je već počeo da se bavi pomenutim slučajem, dok FSS smatra da je pomenuta provizija sasvim pravno utemeljena.

Pravni timovi obe strane su se već angažovali u pomenutom sporu, određena je komisija Ustavnog suda, koja će tumačiti inicijativu Crvene zvezde kao i sudija izvestilac u ovom procesu, koji je još u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading