NISTE GA VOLELI, VOLEĆETE GA JOŠ MANJE: SKANDAL! Zvezda Reala pala na doping testu, "kraljevići" se nagodili!

Autor:

Sport

23.11.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Football Leaks"je raskrinkao jedan od većih skandala u skorašnjoj fudbalskoj istoriji, pošto je objavio informaciju kako je kapiten madridskog Reala Serhio Ramos pao na doping testu nakon finala Lige šampiona 2017. godine protiv Juventusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramos pod velikim optužbama

Defanzivac je navodno bio pozitivan na zabranjenu supstancu nakon testova koji su odrađeni posle pobede protiv Juventusa od 4:1, 3. juna prošle godine. Međutim,  to nije prvi put da je Real imao probleme sa dopingom.

UEFA je prihvatila izvinjenje i objašnjenje od strane "kraljevskog" kluba kao opravdanje za pozitivne testove, pa su odustali od disciplinskog postupka.

Ramos je navodno bio pozitivan na dezametazon, koji je dozvoljen dok god je UEFA obaveštena na vreme o njegovom korišćenju.


Real se objasnio time da je Ramosu ustvari dat betametazon (Celestone Chronodose), a šef medicinskog osoblja je preuzeo punu odgovornost za ovu grešku.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

"Football Leaks" navodno ima informacije da se sličan problem dogodio i u februaru 2017. godine.

Iznenadni doping test je trebalo da bude obavljen u trening centru Real Madrida, ali je to podiglo tenziju u ekipi, te su na kraju testovi odrađeni od strane klupskog medicinskog osoblja.

To je naravno protivno pravilima UEFA, ali su rezultati prihvaćeni, jer je Real insistirao da zvanično anti-doping osoblje nije bilo dovoljno profesionalno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading