SUPERKLASIKO ZA PRVAKA JUŽNE AMERIKE: GORELA Bombonjera!

Autor:

Sport

24.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 50.000 navijača Boke ispratilo igrače na poslednjem treningu pred revanš finala Kopa libertadores protiv Rivera (prvi meč 2:2)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Boke Juniors

Neko će plakati u subotu uveče, a i mnogo posle! Argentinski velikani River i Boka sastaće se od 21.00 (Arena sport 1) drugi put u sedam dana kako bi odlučivali o novom klupskom prvaku Južne Amerike. Posle prvog meča finala Kopa libertadores na Bombonjeri (2:2) jedno je sigurno - istorija će pamtiti onaj tim koji će uzdignuta čela napustiti Monumental, koji će biti dupke ispunjen isključivo navijačima "milionera".

Kakva je euforija u Buenos Ajresu i čitavoj Argentini, najbolje svedoči činjenica da je na poslednjem treningu Boke čak 50.000 navijača ispunilo stadion kako bi ispratilo svoje ljubimce, dok je 10.000 ljudi ostalo ispred Bombonjere. Bakljada i luda atmosfera predstavljaju standardni dekor u ovakvim situacijama, a u prvi plan je iskočio veteran Karlos Tevez, koji je morao da spasava jednog navijača od obezbeđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Boka Juniors

Ovaj superklasiko mnogi su krstili kao utakmicu veka s obzirom na to da se radi o verovatno najvećem rivalstvu u svetu fudbala. Zbog remija sa dosta golova (2:2) u prvom meču, River je bliži tituli i nadaće se četvrtom trofeju Kopa libertadores. Sa druge strane, Boki je neophodan trijumf ili remi sa 3:3 ili više golova da bi sedmi put postala prvak Južne Amerike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading