Hrvat odlazi iz Minhena, menja ga trenerska legenda!

Autor:

Sport

26.11.2018

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna iz Minhena mogli bi uskoro da dobiju novog trenera. Nakon još jednog kiksa, ovog puta samo 3:3 sa Fortunom iz Dizeldorfa na "Alijanc areni", uprava aktuelnog šampiona Nemačke razmišlja o radikalnom potezu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niko Kovač

Najtiražniji nemački dnevnik Bild, poslovično dobro obavešten kada su zbivanja u Minhenu u pitanju, ide i korak dalje i tvrdi da je uprava kluba sa Alijanc arene već krenula u poteru za Kovačevim naslednikom i da je prvi pik idenfitikovan. Reč je o iskusnom Arsenu Vengeru, koji je već godinu dana bez posla nakon što je posle 22 sezone u Londonu napustio Arsenal.

Učinio je to na neslavan način, u dve poslednje sezone nije se domogao ni Lige šampiona, ali niko mu ne spori da je kao trener Arsenala pokrenuo revoluciju u engleskom fudbalu, pa ni ostrvljani više nisu poznati samo po nabijanju lopte na palac. Međutim, kako se u fudbalu samo poslednji rezultati pamte Vengerov trenutni imidž nije baš idealan i on je više nego voljan da popravi sliku još jednom rezultatski pozitivnom avanturom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arsen Venger

Bajern bi bio pravi izbor, pošto je to klub koji je sve do ovog leta dominirao Bundesligom, pride je svake sezone bio u najužem krugu kandidata za pehar Lige šampiona. Pod Kovačem to baš i ne izgleda tako dobro, mada nije samo do trenera, već i do ostarelog tima i nagomilane sujete u svlačionici. Baš ta količina ega je i jedan od glavnih razloga zbog kojih Bavarci razmišljaju o Vengeru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Raaza

27.11.2018 13:34

Wenger je ispusena lula,Niko da izbaci Boatenga,Riberia,Robena i Milera a da ubaci Wagnera u tandem s Levandovskim.