BORBA ZA EVROPU: Za neke traje, a za neke je gotova

Autor:

Sport

29.11.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicama u sredu završeno je peto kolo Lige šampiona. Posle njega, poznato je 12 od 16 učesnika osmine finala tog takmičenja. U kojim grupama je situacija još otvorena?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Atletiko Madrid

U A grupi je jasno sve, osim toga ko će završiti na prvom mestu. Atletiko Madrid i Borusija Dortmund su obezbedili plasman u osminu finala. Klub Briž kao trećeplasirani ide u nokaut fazu Lige Evrope, dok je Monako ispao. Borba će se voditi samo za prvu poziciju. Trenutno Atletiko ima 12, a Dortmund 10 bodova.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Barselona
U grupi B, Barselona je bila učesnik osmine finala i pre petog kola, a posle pobede Totenhema nad Interom ostalo je pitanje koji od ta dva tima će joj se tamo pridružiti. I jedni i drugi imaju po sedam bodova, Spursi bolji međusobni skor, pa će im biti neophodno da u poslednjem kolu protiv Barse ostvare barem isti rezultat poput Neroazura, koji igraju sa poslednjim PSV.

 

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda
Grupa C je jedina u kojoj je sve otvoreno. Napoli i Pari Sen Žermen su trenutno u najboljoj poziciji sa devet i osam bodova, Liverpul ima šest, a Crvena zvezda četiri. U poslednjem kolu Liverpul dočekuje Napoli i potrebna mu je pobeda od 1:0 ili sa 2+ golovam u slučaju drugačijeg rezultata, za plasman u osminu finala. PSŽ gostuje Zvezdi i njemu pobeda garantuje prolazak dalje, a u slučaju drugačijeg ishoda zavisiće od meča na Enfildu. Srpski klub ima šanse samo za treće mesto i LE. Za to je potrebno da savlada PSŽ, a da Liverpul izgubi od Napolija.

 

RepublikaFoto: instagram.com/fcporto
FK Porto
Iz grupe D, Porto i Šalke idu u osminu finala. Portugalci sa prvog mesta, a Nemci sa drugog. Preostala dva tima Galatasaraj i Lokomotiva, boriće se za poziciju tri i LE.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Ajaks
U grupi E, Bajern i Ajaks su osigurali proleće u Ligi šampiona, a ko će sa kojeg mesta znaće se posle direktnog okršaja u Amsterdamu. Trenutno, Bajern ima 13, a Ajaks 11 bodova. Benfika ide u Ligu Evrope, dok je AEK ispao.

 

Silva i Aguero
Kad je reč o grupi F, samo je Mančester siti siguran učesnik nokaut faze. Za drugo mesto boriće se drugoplasirani Lion i trećeplasirani Šahtjor u međusobnom duelu u Ukrajini. Posle pet kola, Francuzi imaju dva boda više i njima odgovara i remi.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Real Madrid
Iz grupe G, aktuelni šampion Real Madrid i Roma osigurali su prolaz dalje. Kraljevski klub sa prvog, a Vučica sa drugog mesta. Plzenj i CSKA će se boriti za poziciju tri.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U poslednjoj grupi H, Juventus i Mančester junajted su ostvarili plasman u osminu finala i jedino je pitanje ko će biti prvi. Tome je, trenutno, bliži Juve sa 12 bodova, naspram 10 Junajtedovih. Valensija ide u LE sa trećeg mesta, a Jang Bojs ispada.

Mečevi poslednjeg kola igraju se 11. i 12. decembra.

Da li ste očekivali ovakva dešavanja u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige šampiona?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading