Švajcarci su nas izbacili sa Mundijala: ALI IZGLEDA DA SMO I MI NJIH

Autor:

Sport

29.11.2018

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarci još nisu zaboravili Srbiju! Za nekoliko dana, tačnije 2. decembra, reprezentacija Švajcarske će, kao i sve druge, saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, ali selektor Vladimir Petković se i dalje osvrće na Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Petković

Iako tvrdi da je za njegov tim godina na izmaku u suštini bila pozitivna, ne može da izbaci iz glave da bi bila još bolja da se nisu susreli sa "orlovima" u grupnoj fazi Mundijala, uprkos tome što su trijumfovali (2:1).

- Bila je ovo dobra godina, ako izuzmemo razne kontroverze tokom Mundijala i eliminaciju u osmini finala od Švedske. Pre svega, tu mislim na veliku cenu koju smo platili zbog grešaka u meču protiv Srbije. U toj utakmici smo morali da budemo smireniji jer nas je na kraju koštala mnogo mentalne energije zbog čijeg nedostatka smo eliminisani ranije nego što smo morali - jasan je selektor rođen u Sarajevu.

Jasno je da je Petković indirektno mislio na Švajcarce albanskog porekla Granita Džaku i Džerdana Šaćirija zbog mešanja politike u sport i pokazivanja dvoglavog orla posle svakog gola. Da je to izostalo, možda bi pala i Švedska.

- Znao sam da Šveđani nisu autsajderi, znao sam da vrede. Bili smo u nepovoljnom položaju u toj utakmici i nismo mogli da nađemo snagu da nešto promenimo. Probudili smo se tek u poslednjih deset minuta, ali tada je bilo kasno - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading