Mali: Nacionalni stadion deo šireg "Siti" koncepta

Autor: Tanjug

Sport

29.11.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objasnio je danas, govoreći o izgradnji Nacionalnog stadiona, da je reč o širem konceptu pod nazivom “Siti”, a koji će, prema njegovim rečima, doprineti rastu BDP-a i razvoju građevinske industrije kao što je to bilo sa projektom “Beograd na vodi”.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- U tom projektu osim stadiona imate i veliki broj stamebnih i poslovnih blokova, izložbenih prostora, novih zabavnih parkova, akva parkova, sve ono što treba dodatno da doprinese razvoju. Isto kao što je bilo za Beograd na vodi - rekao je Mali.

Kaže da je prethodna vlast pričala o "Menhetnu" i raznim drugim projektima, a da ništa od toga nije uradila, kao i da su na mestu gde se danas nalazi Beograd na vodi bili pacovi i zmije.


Nisu se, dodaje Mali, potrudili ni da pomere jedan od onih 56 brodova na desnoj obali Save.

- Umesto najružnijeg dela Beograda, danas kada pogledate, tamo imate najveće gradilište u Evropi sa 1.500 srpskih radnika koji zarađuju za hleb. Pokrenuli smo građevinsku industriju i pokrenuli privredu kroz taj projekat. Dali smo primer kako neke stvari mogu da se promene. Tako ćemo pokrenuti i kroz nacionalne stadione i druge projekte - rekao je Mali.

Srpski ministar finansija je u Skupštini Srbije istakao i da projekat izgradnje Nacionalnog stadiona otvara mogućnost za organizaciju evropskih i svetskih prvenstava.


Prema njegovim rečima, biće izgrađeno još sedam ili osam stadiona, a izvršiće se i rekonstrukcija postojećih u celoj Srbiji.

- Želimo da podignemo našu infrastrukturu i da kroz sport promovišemo našu zemlju i od toga zaradimo - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dragan

29.11.2018 17:51

Veoma značajna vest

Sanela

29.11.2018 18:12

Ovo će biti jedan od velikih uspešnih projekata.

Vaso

29.11.2018 18:14

Nacionalni stadion je preko potreban, jer su nam svi stadioni ruinirani. Podrzavam izgradnju!

Lela

29.11.2018 18:35

Nacionalni stadion je preko potreban, jer su nam svi stadioni ruinirani. Podrzavam ovu izgradnju!