Maksimović i Anćeloti se konektovali

Autor:

Sport

30.11.2018

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Maksimović blista u poslednje vreme u dresu Napolija, a u razgovoru sa lokalni radio Kis Kis kaže da se preporodio kada je u klub došao Karlo Ančeloti.

Nikola Maksimović

- Posle šestomesečne pozajmice pojavila se šansa da nađem svoje mesto ovde. Odmah smo se dobro razumeli Anćeloti i ja. Shvatio sam šta hoće, naporno sam radio da bi iskoristio ovu priliku - rekao je Maksimović.

Maksimović je došao u Napoli iz Torina u leto 2016.godine, ali se nije izborio za mesto standardnog prvotimca kod Mauricija Sarija. Za godinu i po dana odigrao je samo 10 mečeva, pre nego što je otišao na pozajmicu u moskovski Spartak.

- Hvala Masimu Kareri, bilo je dobro tamo. Nisam dugo ostao, ali i to je novo iskustvo.  Ruska liga je drugačija, lično sam imao dobro iskustvo, ali nismo baš imali rezultate. 

RepublikaFoto: Starsport
FK Napoli

Bivši fudbaler Crvene zvezde nije zaboravio ni sa Sarija.

- Moram i njemu da se zahvalim. Kada sam došao u klub, mogao sam samo da igram u sistemu sa tri defanzivca. Da li bi mogao da mu se pridružim u Čelsiju? Lepo mi je ovde! Zaista nemam šta loše da kažem o njemu. I moja porodica je srećna u Napulju. Hoću da pokažem da vredim. 

Desni bek pred očima srpskog fudbala

Govoreći o saigračima, Maksimović je istakao kvalitete Kalidua Kulibalija.

- On je najbolji defanzivac na svetu, ali moram da se zahvalim i Raulu Albiolu, jer mi je mnogo pomogao iskustvom. Imamo dobru odbranu, razumemo se i drago mi je što igram sa ovim momcima.

RepublikaFoto: Starsport
Karlo Anćeloti

Srpski defanzivac objasnio je i šta je to doneo Ančeloti u Napoli.

- Najvažniji je taj njegov mentalitet. Ovo je prava sredina za osvajanje Skudeta, to bi bilo ostvarenje sna. Imamo jaku ekipu i možemo da se borimo za trofej. Ančeloti je došao pre šest meseci i od početka je govorio o tome koliko je važna grupa. Ranije to nije bio slučaj.

Trenutno lider Serije A, Juventus ima osam bodova više od Napolitanaca.

- Šef je istakao da je potrebno vreme da bi napravili nešto važno. Osam bodova je velika razlika i mnogo je posla pred nama. Ali, ako ne osvojimo Skudeto ove sezone, a Anćeloti ostane, borićemo se opet za trofej - zaključio jeMaksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading