Politika i fudbal - ovo su posledice!

Autor:

Sport

02.12.2018

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, UEFA najpre odredila gde su politički problemi jači od fudbalske igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
UEFA

Evropska fudbalska federacija definisala je pet politički osetljivih odnosa među zemljama zbog kojih te reprezentacije ne mogu biti spojene žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

- Mogu postojati politički ili bezbednosni razlozi koji onemogućavaju da timovi igraju jedni protiv drugih zbog čega su razdvojeni na žrebovima jer želimo da mečevi mogu biti odigrani i da se pobednici određuju na terenu - kažu u UEFA-i za "BBC" na srpskom. 


Činjenica da je i srpska reprezentacija među onima o čijem se žrebu posebno vodi računa nije iznenadila Fudbalski savez Srbije.

- UEFA uvek vodi računa da isključi mogućnost da se sastanu u istoj grupi zemlje gde postoje političke tenzije. To ni do sada nije bilo moguće - rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatovic. 
RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

Ipak, ono što je moguće je da se sporni susreti dogode u kasnijim fazama takmičenja - kada žreb ne igra ulogu, već rezultati. 


- Ukoliko bi se desio takav slučaj, analizirali bismo mogućnosti kako bi mečevi mogli da budu odigrani - na primer, igranje na neutralnom terenu, igranje utakmica sa ili bez navijača - pojasnili su u UEFA. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading