SRPSKI KUVAR HRANI UKRAJINCE!

Autor: bogdan.pavlovic

Sport

03.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rivali reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine, koje će biti održano u 12 gradova, biće reprezentacije Portugala, Ukrajine, Poljske, Litvanije i Luksemburga. Svakako da će svi mečevi "orlova" biti zanimljivi na svoju ruku, ali jedan se izdvaja po nesvakidašnjem faktoru. Naime, ukrajinska četa Andrija Ševčenka u svojim redovima ima srpskog člana, a to je kuvar reprezentacije Ljubomir Tošić (37). Srbin je šef kuhinje od 2016. godine, kada je kormilo preuzeo legendarni napadač Milana i Čelsija.

RepublikaFoto: printscreen
Ljubomir Tošić

TOŠIĆEVA FILOZOFIJA

Dugi niz godina radio je kao kuvar u fudbalskom klubu Dnjepar, gde je izgradio svoju filozofiju, pre nego što je stigao poziv koji nije mogao da odbije.

- Svaki kuvar, baš kao i svaki trener, ima svoju filozofiju. Pažljivo sam uvodio izmene zajedno sa medicinskim timom. Rekli su mi da u fudbalskom savezu Ukrajine ozbiljno razmišljaju o meni. Mislio sam da se šale, a onda sam shvatio da su bili ozbiljni. Nisam mnogo razmišljao, bila mi je čast da radim ovaj posao, pogotovo jer Ukrajinu smatram drugim domom. Ako želiš da osvojiš prvenstvo Evrope, moraš da unosiš kvalitetnu hranu i zdrave masti - rekao je Tošić.

RepublikaFoto: printscreen
Ljubomir Tošić

PREPORODIO HRVATA

U svojoj bogatoj karijeri radio je sa mnogim poznatim fudbalerima, a posebno je istakao hrvatskog napadača Nikolu Kalinića, sa kojim je sarađivao u Dnjepru.

- Evo, recimo, Nikola Kalinić. Čim je promenio ishranu, odmah je postao drugačiji igrač. Bukvalno leti i postiže golove, pa ga je zvala Fjorentina i sada je jedan od najboljih igrača u Seriji A. Mnogi fudbaleri potcenjuju značaj ishrane kada je u pitanju forma - istakao je Srbin.

RepublikaFoto: printscreen
Ljubomir Tošić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading