VELIKI PROBLEM: Novo takmičenja zatvara vrata Lige Evrope našim klubovima

Autor:

Sport

03.12.2018

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično od 2021. godine startuje novo takmičenje - Liga Evrope 2! Ovaj format mogao bi da napravi veliki problem našim klubovima, jer ako se nešto uskoro drastično ne promeni, zatvara nam vrata Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija je trenutno na 19. mestu po koeficijentu i mogla bi da ima veliki problem. Liga šampiona i Liga Evrope su zaključani za one ispod 15. mesta.

Ukoliko do maja 2020. godine, kada će biti zaključena pristupna lista za sezonu 2021/22, kada startuje takmičenje, srpski klubovi ne naprave iskorak po broju bodova i ne poboljšaju nacionalni koeficijent, osim šampiona, svi ostali klubovi će igrati u trećem rangu evropskog klupskog fudbala.

Ako bi se to gledalo prema trenutnom plasmanu Srbije na UEFA rang listi po klupskom koeficijentu, kao i prema trenutnoj tabeli u Superligi, Zvezda bi igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, a Radnički Niš, Partizan i Čukarički u UEL2, i to od drugog kola kvalifikacija.

Pred našim klubovima je težak zadatak, a ulog je veliki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading