JEDVA ČEKAM DA VIDIM MARAKANU!

Autor:

Sport

08.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo iz Kijeva ga je lansirao među zvezde, u Milanu je dodirnuo zvezde, osvojio Ligu šampiona i postao zvanično najbolji fudbaler sveta (2004. godine).

Andrej Ševčenko

 Međutim, sudbina je htela da legendarni Andrij Ševčenko na tom putu dvaput zaobiđe Beograd, Marakanu i susrete sa Crvenom zvezdom. Njegov voljeni Dinamo 2000. godine došao je na revanš 3. kola kvalifikacija Lige šampiona i u fantastičnoj atmosferi izvukao remi (1:1) i plasman u elitu. Ševa se godinu dana ranije obavezao na vernost Silviju Berluskoniju i "roso-nerima". "San Siro" je napustio 2006. posle astronomske ponude Čelsija i Romana Abramoviča. Tog leta Kaka, Pirlo, Sedorf, Kafu, Inzagi i ostali velemajstori pred 70.000 ljudi slavili su na Marakani sa 2:1 u kvalifikacijama, a kasnije i osvojili elitno takmičenje. Zbog toga je popularni Ševa u ekskluzivnom intervjuu za Srpski telegraf poručio da jedva čeka da dođe na kultni srpski stadion. To bi trebalo da se dogodi 19. novembra, u poslednjem kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Andrij će kao selektor Ukrajine biti gost "orlovima".

n Nije li čudno da ste dvaput kao igrač zaobilazili beogradsku Marakanu?

- Tačno je, nikad nisam igrao na Marakani. Videćemo, ne znam gde će FS Srbije odlučiti da igra protiv nas. Možda ću doći tu kao trener. Znam da je veoma specifična atmosfera, čuo sam od prijatelja. Jedva čekam da dođem. Neverovatno je zaista da nikad nisam bio na tom stadionu.

n Jednu od prvih utakmica na klupi Ukrajine igrali ste protiv Srbije 2016. godine i slavili sa 2:0.

- Bila je to prijateljska utakmica. Znam da je Srbija veoma težak rival, odličan tim. Osvojila je grupu u Ligi nacija i mislim da je naša grupa teška. Sve će se odlučivati na terenu i videćemo.

Andrej Ševčenko i Branislav Ivanović

n Ima li izrazitog favorita u B grupi?

- Portugal je šampion Evrope. Snažan je tim, i bez Kristijana Ronalda igraju dobro i prave odlične rezultate. Rano je reći ko može da osvoji grupu, a ko ne. Sve će biti rešeno na terenu. Portugal ima blagu prednost u odnosu na ostale ekipe. Šampioni su.

n Koji srpski fudbaler je najveća pretnja za Ukrajinu?

- Srbija ima dobre igrače, ali ima ih i Ukrajina. Igrao sam sa mnogo dobrih prijatelja iz Srbije. Branislav Ivanović, pa Nemanja Matić, koji i dalje igra za reprezentaciju. Videćemo, u stvari, šta je Matić odlučio. Da li će da ostane i da igra za reprezentaciju.

n Sigurno je da Branislav Ivanović neće igrati.

- Znam da Bane neće igrati. Nismo pričali o tome. To je njegova odluka. On je veliki igrač, moj veliki prijatelj. Uvek ću ga nositi u srcu. Imam fenomenalan odnos i sa njim i sa njegovom porodicom. Kao brat mi je.

n Kao napadač svetske klase, šta mislite o Aleksandru Mitroviću i Luki Joviću?

- Ne želim da razgovaram o pojedincima. Rezultat i mečeve u našoj grupi neće odlučiti jedan igrač, već timovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading