"Dama" vlada Italijom: Inter nije slavio protiv Juventusa više od dve godine

Autor:

Sport

07.12.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Juventusa savladali su u 15. kolu Serije A na svom stadionu, u jednom od najvećih italijanskih derbija, Inter rezultatom 1:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Juventus

Derbi Italije obeležio je hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je bio strelac jedinog gola na meču. Juventus je do pobede došao posle gola u 66. minutu, kada je Žoao Kanselo prošao po levoj strani terena, centrirao, dok se na drugoj strani šesnaesterca veoma dobro snašao Mario Mandžukić, koji je umakao Kvadvu Asamoi i glavom zatresao mrežu gola Samira Handanovića.

Inter nije bio bez svojih šansi na ovom meču, a posebno može da žali što je u 29. minutu Roberto Galjardini sa svega sedam, osam metara, pošto mu je loptu ostavio Mauro Ikardi, pogodio samo stativu. 

Ekipa iz Milana je poslednji put protiv Stare dame slavila 18. septembra 2016. godine sa 2:1, kada su posle gola Lihtštajnera preokret napravili Ikardi i Perišić. 

Juventus je i dalje neporažen u Seriji A, gde na čelu tabele ima 43 boda. Stara dama je takođe izjednačila rekord PSŽ od 15 utakmica bez poraza sa 43 boda, što je najbolji start sezone jednog kluba u ligama petice, od kada se za pobedu dobijaju tri boda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading