EVROPA JE VIDELA ČARI JUŽNE AMERIKE: River je šampion Kopa Libertardores!

Autor:

Sport

09.12.2018

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

River Plejt je prvak Južne Amerike pošto je u kultnom Superklasiko finalu savladao ljutog rivala Boku Juniors 3:1 u revanšu u Madridu i ostvario najveću pobedu u klupskoj istoriji. I naneo Boki najbolniji poraz od postanka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Rivera

Svesno su fudbaleri Boke prepustili inicijativu nominalnom domaćinu koji je imao terensku inicijativu i veći posel lopte u prvom poluvremenu.

Ipak, do prve prilike stigao je Perez koji je u 11. minutu iz samog peterca Rivera direktno pogodio Armanija koji je sjajno reagovao i odbranio izuzetno težak udarac. Još jednom je kapiten Boke mogao da postigne gol u 31. minutu kada je lopta odbijena od živog zida stigla do njega, međutim odbrana je uspela da ga izblokira, pa je njegov udarac završio pored gola.

Gosti su se polako oslobađali početnog pritiska, a sve je kulminiralo u 44. minutu. Nandez je poslao loptu "koja je imala oči" i praktično izbegla defanzivca Rivera kada je do nje stigao Dario Benedeto koji je prevario Montijela i hladnokrvno savladao Armanija.


River je krenuo u drugo poluvreme sa namerom da preuzme konce igre i posedom lopte obezbedi mir ispred svog gola. Fernandez, pa potom i Perez bili su vrlo opasni po Andrada, ali nisu uspeli da ga savladaju sve do 68. minuta. Sjajnu su akciju odradili Fernandez i Palasios koji su odigrali dupli pas, da bi Fernandez dodao povratnu loptu Lukasu Pratu kojem nije bilo teško da izjednači rezultat.
Od tog trenutka River je krenuo da igra jako povezanije i sigurnije, ali bez prilika na obe strane se stiglo do produžetaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Rivera

A na početku istih - isključenje! Boka je katastrofalno krenula u produžetke pošto je Barios dobio drugi žuti karton nakon oštrog starta nad Palasiosom. Totalna ludnica je usledila u drugom produžetku, rezervista Huan Kintero je pokazao svoju fudbalsku klasu u 109. minutu. Primio je loptu Kolumbijac od Majade, tom prilikom je namestio i pogodio mrežu Andrada pošto se lopta odbila od prečke.


Boka je krenula na sve ili ništa, ali nije vredelo, na kraju je ostala bez još jednog igrača pošto je Gago morao da napusti igru zbog povrede. Nije pomogao ni ulazak Teveza, niti odluka golmana Boke da u poslednjim trenucima meča igra maltene kao još jedan napadač prilikom prekida. To mu se i obilo o glavu jer je u drugom minutu nadoknade vremena Gonzalo Martinez imao lak zadatak da zatrese praznu mrežu Boke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading