"NJUJORK TAJMS": Duel Zvezde i Liverpula je meč sezone - Dokaz da je fudbal živ!

Autor:

Sport

15.12.2018

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmice između Crvene zvezde i Liverpula stvarno je bila nešto posebno... "Crveni" su pali u paklu "Marakane", a potvrda da je to bio meč za pamćenje stigla je i od "Njujork Tajmsa".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Rori Smit, autor bestselera "Mister", posvećenog ljudima koji su stvarali fudbal, piše kolumnu za ovaj list. Njega je meč u Beogradu toliko oduševio da ga je proglasio za najbolji u grupnoj fazi Lige šampiona.


- Pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom od 2:0 ne samo da je dodatno zakomplikovala stvari u Grupi C, već je i podsetila, na kratko, pohlepne i samožive klubove sa zapada Evrope na opasnosti koje su nekada - ali i danas - dolazile sa Istoka, na tu potcenjenu snagu zbog koje je ovo takmičenje i postalo ovako posebno. Bilo je utakmica sa više golova, bilo je i dramatičnijih, bilo je i lepših, ali nijedna nije imala takav značaj - napisao je Smit.

Njegova poruka je jasna, pobeda Crvene zvezde je dokaz da fudbal još uvek ima dušu. Da je ovaj sport živ i da ipak, novcem ne može sve da se kupi. Zvezda je uradila nešto veličanstveno. Toga je svestan ceo svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading