Kako je Junajted profitirao od Murinjovog odlaska!

Autor:

Sport

19.12.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo... Vest da je Žoze Murinjo dobio otkaz na klupi Junajteda, dobro je došla čelnicima giganta sa "Old Traforda", jer su akcije Mančestera na berzi u Njujorku, za samo jedan dan skočile za šest odsto!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Murinjo je otišao, a klubu je krenulo bolje. 

Pre četiri meseca, na berzi u Njujorku, akcije Mančester Junajteda prodavane su za 27,20 dolara, a klub je tada procenjen na 3,1 milijardu dolara. Ipak, 1. oktobra, akcije su zabeležile pad od 22 odsto, pa su se prodavale za samo 21,12 dolara.

Kad su u novembru nanizali seriju od četiri meča bez poraza, cena akcija zabeležila je određeni skok, da bi potom usledio novi pad, do katastrofalnih 17,25 dolara, minule nedelje.

U ponedeljak, akcije su se prodavale za 17,30 dolara, ali je vest o otkazu Žozea Murinja „pokrenula” investitore, pa je za tili čas cena akcije porasla za 6 odsto, do 18,39 dolara, što je vrednost kluba uvećala za oko 120 miliona dolara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading