Savić napušta Zvezdu već u januaru?

Autor:

Sport

21.12.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda mogla bi u prolećnu odbranu titule da krene bez kaptitena.

RepublikaFoto: Starsport
Vujadin Savić

Vujadin Savić (28) prva je želja trenera turskog Trabzonspora, Enala Karamana, koji je od vlasnika kluba tražio pojačanje u odbrani nakon raskida saradnje sa nedisciplinovanim Mustafom Akbašom.

Trabzon, četvrtoplasirani tim u šampionatu, tako je ostao samo sa dvojicom upotrebljivih štopera, Madžidom Hoseinijem iz Irana i Zargom Tureom iz Obale Slonovače, pa je prema pisanju tamošnjeg fudbalskog portala "Fanatik" već uspostavljen kontakt sa Savićevim menadžerom.

Ovaj 194 centimetara visoki štoper ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa crveno-belima, koji će na njegovom odlasku imati prilike da zarade još ovog januara, a potom će on biti slobodan u izboru nove sredine - ukoliko, naravno, ne dođe do produžetka saradnje sa šampionom Srbije.

U međuvremenu, Crvena zvezda je predstavila drugo januarsko pojačanje i to upravo na poziciji štopera, Nemanju Milunovića.

Praktično odmah po eliminaciji Spartaka iz Trnave u kvalifikacijama za Ligu šampiona, rukovodstvo crveno-belih dogovorilo je sa klubom iz Slovačke transfer brzonogog Erika Jirke, koji bi trebalo da bude ostvaren tokom zime.

RepublikaFoto: instagram.com/savicvujadin
Vujadin Savić

Pominje se da bi ekipu trenera Vladana Milojevića ove zime mogao da pojača i kapiten Napretka, Miloš Vulić.

Savić je kao jedan od "klinaca" iz Zvezdine škole bio na "kaljenu" u Radu od 2007. do 2009, kada je vraćen u Ljutice Bogdana i priključen timu tadašnjeg trenera Vladimira Petrovića Pižona. U sezoni 2009/10 zabeležio je 17 nastupa za prvi tim, čiji je dres sa uspehom nosio njegov otac Dušan, a potom otišao u Francusku i zaigrao za Bordo.

Posle nekoliko pozajmica u Nemačkoj i Engleskoj, kao i reafirmacije u prvom timu Šerifa iz Tiraspolja, Savić se vratio na "Marakanu" na leto 2017. kao slobodan igrač i brzo nametnuo kao jedan od lidera na terenu i van njega.

Tokom jeseni bilo je najava da će ugovore produžiti i Savić i njegov zamenik, Filip Stojković, ali se za sada dogodilo samo ovo drugo.

RepublikaFoto: instagram.com/savicvujadin
Vujadin Savić

Povrede su ga sputale da ove sezone odigra više takmičarskih minuta, nakon što je letos bio neizostavan sa trakom oko ruke u osam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona. Računajući od gostovanja Pari sen Žermenu i poraza 6:1, ostvarenog 3. oktobra, Savić je zabeležio samo pet nastupa i propustio 12 mečeva.

Bio je u timu prošle nedelje u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva, protiv Čukaričkog na Banovom brdu, što mu je bio prvi nastup od utakmice sa Liverpulom u Beogradu i pobede od 2:0. Od povratka u Ljutice Bogdana zabeležio je okruglo 50 nastupa za prvi tim, 34 prošle i 16 ove sezone, ali i dalje nije postigao gol.

Kao fudbaler Bordoa, Savić je bio pozajmljivan Dinamu iz Drezdena, Armeniji iz Bilefelda i Votfordu, za koji nije zabeležio nastup u takmičarskoj utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading