UEFA: Na "Meaci" nisu ispoštovali ništa!

Autor:

Sport

29.12.2018

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nemilih scena na meču između Intera i Napolija u petak uveče se oglasila i Evropska fudbalska unija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iz UEFA poručuju da na ovom meču nisu ispoštovani protokoli koji su predviđeni za slučaj rasnog vređanja aktera utakmice, u kome je glavna žrtva bio defanzivac Napolija Kalidu Kulibali.

Iznerviran tretmanom domaćih navijača Klubali je bes iskalio na terenu pa je dobio crveni karton jer je sudija Paolo Mazoleni mislio da je sarkastičan aplauz upućen njemu.

- Kulibali je bio žrtva rasističkih napada. Uprkos pokušajima oficijelnog spikera provokacije nisu prestale. Štaviše, jasno je da su sa klupe Napolija nekoliko puta obavestili sudiju o onome što se dešava. Organizatori se slažu sa tim da ovakvom tretmanu igrača nema mesta u fudbalu. FIFPro i UEFA podržavaju italijanske fudbalske vlasti u svim daljim odlukama koje će biti donete i akcijama koje će biti preduzete u suzbijanju rasizma na stadionima za koje imamo nultu toleranciju - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading