Pep je najzahtevniji, posle utakmice odmah gleda snimak

Autor:

Sport

29.12.2018

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sautempton će u nedelju biti domaćin Mančester sitiju, a pred duel na "Sent Merisu" o menadžeru Građana je govorio vezista Svetaca Pjer-Emil Hojbjerg.

RepublikaFoto: instagram.com/southamptonfc
Ilustracija: Foto

Danski vezista je od 2013. do 2016. godine bio fudbaler Bajerna, gde mu je šef na klupi bio Gvardiola. Posle toga je Pep došao u Siti, dok je Hojbjerg došao u Sautempton. 

Danac je u Minhenu mogao da uči od Španca, a posebno je bio impresioniran njegovim metodama rada. 

- On je najzahtevnija osoba koju sam upoznao i to se ne odnosi samo na trenere. Stalno mi je govorio o kontroli igre, sa ili bez lopte. Kako da protivnik reaguje na vas, a ne vi na njega. Govorio mi je - Pjer, najvažnija stvar je, kada su blizu tebe, idi od njih, a ako su otvoreni idi ka njima, ali potrebno je da ih pročitaš. Potrebno je da mi posle minut pokažeš kako igraju - rekao je danski fudbaler i nastavio: 

- Mi se autobusom vraćamo posle meča u kojem smo pobedili, a Gvardiola gleda snimak utakmice. Potom ide u kancelariju i sa dva laptopa i televizorom analizira snimke. Možda je to ono što ga čini najvećim. Ali, to je možda i ono zbog čega može da izgubi, to je previše, može da ga uspava. Ne želim da sudim, ali je on najbolji učitelj kojeg sam imao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading