Da li se slažete sa bivšim kapitenom Zvezde? Za nijansu smo bili bolji od ove generacije

Autor:

Sport

29.12.2018

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević kaže da su njeni igrači zaslužili da igraju u Ligi šampiona, a uz osmeh i da je njegova generacija bila bolja.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Zvezde

Bio je deo ekipe koja je "tukla" Romu krajem 2005. godine, ali nije mogla do takmičenja u LŠ i evropske elite.

Osim te pobede i gola Nikole Žigića sa tridesetak metara, malo šta je moglo da se pamti po dobrom u godinama koje su usledile. Kovačević je zadovoljan što se sada sve nekako vratilo Zvezdi.

- Bilo je vreme da nam se vrati za brojne situacije u kojima nismo imali sreće. Sijaset puta ona nije bila na našoj strani, kao kad nam je žreb ukrstio puteve sa Milanom, pa eliminacija od Dinama iz Kijeva kad smo zaslužili plasman u grupnu fazu… Vratilo se sve ove godine. Ipak, ne bih želeo ni za promil da umanjim zasluge i kvalitet fudbalera. Sve se uklopilo i uveren sam da ova Zvezda može da nastavi u istom ritmu. Iskreno se nadam da ćemo ostvariti kontinuitet i postati redovan učesnik evropskih takmičenja - rekao je Kovačević. 

On je povukao paralelu između njegove i aktuelne generacije. 

- Zvezda se, i kad je bila u krizi, fenomenalno nosila sa velikim timovima. Svaka generacija imala je svetle trenutke. Na Marakani su padali i padaće velikani. Mi smo savladali Romu, sadašnji prvotimci su porazili Liverpul. Ipak, ukoliko poredimo sadašnji tim i onaj iz 2005. godine mislim da smo mi bili za nijansu bolji, mada je i ovaj veoma dobar - uz osmeh konstatuje Kovačević koji se nada da će aktuelni rezultati biti zamajac za još bolje u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading