Štoper Barselone kupio klub!

Autor:

Sport

30.12.2018

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Kosmos, koja se nalazi u vlasništvu defanzivca Barselone Đerara Pikea, preuzela je u subotu rukovođenje nižerazrednom Andorom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerar Pike

Defanzivac koji se u poslednje vreme dao u više poslovnih poduhvata, rešio je da proširi biznis, pa je kapital uložio u klub sa Pirineja, koji se takmiči u petom rangu takmičenja, regionalnoj katalonskoj ligi.

 Fudbalski klub Andora je osnovan 1942. godine, a najveće uspehe je imao tokom 14 sezona u španskoj trećoj regionalnoj ligi Segundi diviziji B. 

Kompanija Kosmos, koju je Đerar Pike osnovao, a čiji je izvršni direktor i predsednik, svoje najveće ulaganje je posvetila reformi Dejvis kupa, čiju je organizaciju preuzela. Pikeovo preduzeće će u novi Dejvis kup uložiti tri milijarde dolara u narednih 25 godina, dok će se format promeniti i igraće se tokom nedelju dana, prvi put u novembru 2019. godine u Madridu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerar Pike

Pike je takođe osnovao i televizijsku kompaniju za produkciju, ali i "Kerad gejms", koji se bavi razvojem video igrica i aplikacija za mobilne telefone.   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading