SRBIJA LILA SUZE ZA BESMRTNOG ŠEKIJA

Autor:

Sport

11.01.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je u suzama ispratila fudbalskog čarobnjaka Dragoslava Šekularca (1937-2019) na večni počinak. Neponovljivi Šeki, koji je za 11 sezona u dresu voljene Crvene zvezde odigrao 470 utakmica i postigao 119 golova, a za reprezentaciju Jugoslavije nastupio 41 put i šest puta bio strelac, sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ni debeli minus ni sneg koji je provejavao prestonicom nisu sprečili poštovaoce lika i dela druge Zvezdine zvezde da mu odaju poštu poslednji put i isprate ga među fudbalske besmrtnike.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Poslednje zbogom

UJEDINIO SVE

Sahrani je prethodila komemoracija u nikad punijem Medija centru stadiona "Rajko Mitić" gde su, između ostalih, bili ministri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, drugi čovek Beograda Goran Vesić, selektor Srbije Mladen Krstajić, Zvezdine legende Dušan Maravić, Vladimir Petrović, Dušan Savić, Boško Đurovski, Šekijevi prijatelji iz sveta košarke Vlade Đurović, Zoran Slavnić, Nebojša Čović. Ono što je posebno upečatljivo jeste prisustvo predstavnika Partizana Ivana Ćurkovića, Milutina Šoškića i Gordana Petrića, ali i predstavnika FS Hrvatske. Takvu magiju i moć, da ujedini sve njih, ima samo Dragoslav Šekularac. Jer on nije bio samo veliki, on je bio najveći!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
NEUTEŠNI

POSLEDNJI APLAUZ

Sahrani verovatno najboljeg driblera koje je naša zemlja imala prisustvovali su Šekularčeve ćerke Sanja, Ivana, Katja i sin Marko, kao i brat Mirko, koji nisu mogli da sakriju suze. Preko hiljadu ljudi, među njima i predstavnici "Delija", svi prvotimci i čelnici kluba iz Ljutice Bogdana, uputili su poslednji aplauz čoveku zbog kojih su mnogi počeli da navijaju za Zvezdu. Šeki je otišao u fudbalski raj, gde će se opet družiti sa Rajkom Mitićem, Borom Kostićem, Srđanom Mrkušićem, Euzebijom...

Kao što Boško Đurovski reče: Šeki, neka tvoja nemirna duša nađe svoj mir.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Fudbaleri Crvene zvezde

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading