I FIFA pisala Zvezdi: Saučešće zbog smrti Šekularca

Autor: Tanjug

Sport

16.01.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) poslala je Crvenoj zvezdi pismo, potpisano od predsednika Ðanija Infantina i funkcionera Zvonimira Bobana, i izrazila saučešće povodom smrti čuvenog Dragoslava Šekularca.

RepublikaFoto: Tanjug

Posle Evropske fudbalske unije (UEFA), odnosno prvog čoveka Aleksandera Čeferina, od Šekularca su se oprostili i čelni ljudi svetske kuće fudbala Infantino i zamenik generalnog sekretara, nekada trofejni hrvatski fudbaler, Boban.


- Prihvatite naše najdublje žaljenje i izraze saučešća povodom smrti svetskog igrača i trenera, legende Crvene zvezde Dragoslava Šekularca. Šeki je bio jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu od 1956. do 1966. godine, bio je član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. u Melburnu, učesnik Svetskog prvenstva 1958. Učestvovao je i 1960. na Evropskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju u Francuskoj, dok je 1962. godine pomogao Jugoslaviji da dođe do polufinala Svetskog prvenstva - navodi se u pismu.

FIFA podseća da je Šekularac na klupskom nivou zapamćen kao uspešni član Crvene zvezde, sa titulama prvaka države i nacionalnog kupa, 

- U ime članova svetske fudbalske zajednice, izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Nadamo se da će naše reči podrške na neki način pomoći da nađu mir u trenucima tuge - zaključuju iz Ciriha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading